Planlæg din bogproces Balance oktober 30, 2023
Planlæg dit bogprojekt - Fra idé til færdig udgivelse

2 timers live onlineworkshop, hvor vi klæder dig på til at tage de rette valg i din bogproces.

Hvad koster det at udgive en bog? Skal jeg selvudgive eller forsøge at finde et forlag? Hvordan griber jeg skriveprocessen an? Og hvad med layoutet? 

Drømmer du om at skrive og udgive en fagbog, men mangler viden og overblik for at kunne komme i mål? 

Måske har du endnu kun en idé til en bog og har svært ved at komme i gang, eller måske har du allerede et helt eller halvfærdigt manuskript, men er gået i stå, og ved ikke hvordan du kommer videre herfra. Workshoppen er for dig, der vil i mål. 

På workshoppen får du nemlig indblik i de forskellige steps, du skal igennem, fra du får en idé til en bog, til du kan finde den på boghandlens hylde. Og derudover får du viden, som hjælper dig til at træffe den rigtige beslutning i forhold til, hvordan din bog skal udgives. 

Miniforretningsplan for din bog


På to timer laver du en miniforretningsplan for din bog. Med vores hjælp, viden og guidning skaber du en oversigt, der giver dig overblik over:

 • Hvad du selv har ressourcer og kompetencer til at stå for
 • Hvor du har brug for hjælp
 • Hvor lang tid du skal sætte af til de forskellige steps i processen
Er det noget for dig? 


Workshoppen er for dig, som ikke fra starten har et forlag i ryggen og gerne vil finde ud af, om du skal selvudgive (og hvordan) eller gå efter at udgive gennem et forlag.

Den er også for dig, som vil lægge en plan, som er let at følge, så du sikrer, at du kommer i mål med din bog og udgivelsen af den.

 
Det får du


På workshoppen guider vi dig til planlægning af:

 • At komme godt fra start
 • Skriveprocessen
 • Redigering af dit manuskript
 • Din bogs design
 • Udgivelsesmuligheder

Du får ikke en detaljeret gennemgang af, hvordan du gør alting i bogprocessen, men du får en viden, som kan give dig overblik over din bogproces, så du ved, hvornår du skal gøre hvad, og hvor lang tid du skal sætte af til de enkelte steps i processen.

Du får også viden om de forskellige processer, så du bliver i stand til at vurdere, hvor du har brug for hjælp, og hvor du selv har de ressourcer og kompetencer, der er behov for.

Fordelene ved at have overblik over processen er:
 
 • Sandsynligheden, for at du når i mål, er markant større, når du kender alle steps i processen
 • Bogprocessen bliver både lettere og sjovere, når du ikke skal bekymre dig om, hvordan du kommer videre
 • Du sparer tid senere, når du har alle grundlæggende overvejelser klar fra starten, som ellers kan give dig mange omveje
 • Din bog bliver bedre, når du har taget velovervejede beslutninger fra starten
bogstak
Planlæg dit bogprojekt - fra idé til færdig udgivelse


Målgruppe:
Kommende forfattere til fagbøger

Hvornår: 6. december kl. 10-12 online

Pris: 559 kr. + moms (699 kr. inklusiv moms)

Tilmeldingsfrist: fredag d. 1. december

Dine undervisere er:
 

Kristin Sørum er forlagsejer, bogkonsulent og grafisk layouter med speciale i bogdesign. Kristins rejse begyndte som rookie praktikant i et lille forlag, og hun startede mit eget forlag Forlaget Spitzen i 2014, hvor jeg hjælper andre forfattere med uafhængigt at udforme, udgive og distribuere bøger, både i fysisk og digital form. Kristin er forfatter til bogen “Få den ud” fra 2022, som er en guide til at udgive bøger.

 

Janni Pilgaard er journalist og fagbogsredaktør.Janni har arbejdet med magasiner og e-bøger og hjælper nu primært forfattere af fagbøger med at skabe færdige manuskripter. I sin virksomhed Bøger&Balance hjælper hun forfattere med alt fra idéudvikling, strukturering og løbende skrivecoaching til redigering.