Hvorfor skrive en bog? Balance juli 15, 2022

Hvorfor skrive en bog?

Gode grunde til at du skal skrive en fagbog


Jeg går ud fra, at du er landet her, fordi du har stillet dig selv spørgsmålet: Hvorfor skrive en bog?

Og det er der faktisk rigtig mange gode grunde til. Særligt hvis du er

  • selvstændig og lever af din viden (eller gerne vil)
  • repræsenterer en virksomhed, der gerne vil anses som ekspert på et område
  • har en historie, som du gerne vil have ud at leve og begynde at holde foredrag om

De gode grunde til at du skal skrive en fagbog, deler jeg med dig herunder:

Du får mulighed for at fordybe dig i din passion eller fagområde:

I en travl hverdag er bogskrivning en gave af fordybelse i det, du brænder for, og samtidig er det enormt givende at vide, at al den tid og energi du lægger i din bog kommer dine læsere til gode, så de også får mulighed for at fordybe sig og blive klogere/gladere/føle sig forstået eller hvad det nu er, du vil give dine læsere med din bog.

Du bliver kendt for din viden:

Al den viden du går og gemmer på og bruger hver dag i dit arbejde er guld værd for en masse mennesker. Men kun få ved, at du har denne viden. Når du skriver en bog, kommer din viden ud til mange flere mennesker, og du bliver kendt for at være ‘hende, der ved noget om X’.

Du får ekspertstatus:

I forlængelse af den foregående, så er en bog en form for bevis for det, du kan. Der ligger enormt meget ekspertstatus i at være forfatter til en bog. Og selvom de fleste efterhånden kan skrive en bog i dag, så er det jo bestemt ikke alle, der gør det, og du bliver jo faktisk ekspert af at fordybe dig i dit emne. Derfor har forfattertitlen fortsat en meget høj ekspertstatus, som kan give dig og din forretning helt nye muligheder.

Mere omtale og gratis markedsføring i medier:

Bøger er et særligt produkt, som gerne omtales i medierne, uden at du skal betale for det. Det kan være via anmeldelser, men også artikler om dig og dit arbejde med bogen. De fleste andre salgsprodukter bliver ikke omtalt uden betaling, men lige præcis bøger anses som interessant vidensformidling frem for et salgsprodukt.

Desuden kan din nye ekspertstatus få medierne til at kontakte dig for udtalelser i relevante artikler eller programmer, og du kan blive inviteret som gæst i podcasts, webinarer eller arrangementer, som er relevante for dit emne.

Et langtidsholdbart produkt:

Når vi skriver på sociale medier eller blogindlæg på vores hjemmeside, så ser folk det meget flygtigt, og selvom de måske gerne vil læse om din viden igen, så kan de have svært ved at finde tilbage. En bog derimod står i reolen helt fysisk og er nem at vende tilbage til igen og igen. Den er også nemmere at huske. Bogen er et langtidsholdbart produkt, som står stærkt og i skarp modsætning til indhold på nettet, hvor vi hele tiden er på vej videre.

Du kan tjene mere:

En bog i sig selv giver sjældent forfattere en kæmpe indtægt. Men til gengæld giver den nye muligheder. Ekspertstatussen gør, at flere får øjnene op for dig og det du kan. Du bliver måske inviteret til at undervise eller holde foredrag om din bogs emne eller får andre nye og spændende opgaver ind på baggrund af din bog. 

Din ekspertstatus kan desuden give dig mulighed for at hæve dine priser, for eksperter koster altså lidt mere.

En særlig stolthed og følelse:

Og som en sidste krølle, så må jeg også bare sige, at det at stå med sin egen fysiske bog i hånden bare er noget helt særligt. Og den følelse sammen med alle de fordele, du vil stå med, når du har skrevet din bog, vil jeg gerne hjælpe dig på vej til at få.

Se hvordan jeg kan hjælpe dig her.

God skrivelyst med din bog