Udforsk din kreativitet med disse 4 bøger Balance juni 26, 2024

Udforsk din kreativitet med disse 4 bøger

Sommeren står for døren. Ud af vagten med drift og travlhed. Og ind med luft til kreativitet og fri leg.

Jeg har computeren med på sommerferie. Men ikke for at lave driftopgaver. Nej tak, sommeren er til kreativitet, udvikling og bogskrivning uden pres.

Min sommer skal være med højt til himlen og kort til vandet. Men der er også plads til at lade mig inspirere. Du får her 4 bud på bøger, der taler til din kreativitet og din skrivelyst. De har i hvertfald talt til min. Og en af dem skal med på ferie, selvom jeg har læst den 2 gange allerede. Kan du gætte, hvad det er for en?

Julia Cameron: Kreativitet


“Kreativitet” er et praktisk og filosofisk kursus for kunstnere og andre, der ønsker at udforske og genvinde deres kreativitet og selvtillid.

Du får faktisk et 12 ugers kursus i,  hvordan du kan leve et mere kreativt liv. Følger du øvelserne, lærer du at stimulere dine kreative, intuitive og kunstneriske sider, som kan få din kreative energi og livsglæde til at flyde.

Du finder Kreativitet her

Elizabeth Gilbert: Big Magic


Min absolut favoritbog om kreativitet. (Det er den, som skal læses for 3. gang her i sommer.) 

Jeg elsker den bl.a. for at gøre det tydeligt, hvordan vi er nødt til at droppe forestillinger om perfektion og forventninger om succes og i stedet turde overgive os til den kreative proces. Det er en  konkret bog til dig, der gerne vil leve et mere kreativt liv, uanset hvad du arbejder med, eller hvor dygtig du er. 

Du finder Big magic her

Janni Pilgaard: Kickstart din kreativitet


Hov, hvad er det for en gang selvpromovering. Min egen e- bog, hvor du får 52 skriveøvelser, der gør dig bedre til at skrive, tænder for din kreativitet og gør dig mere reflekterende. 

Skriveøvelserne er kategoriseret indenfor 6 overskrifter, så de hver især har fokus på at inspirere dig på en særlig måde eller indenfor noget mere specifikt. F.eks. selvudvikling, kreativitet og skriverutiner. 

Du finder Kickstart din kreativitet her

Anders Haahr Rasmussen: Skrivemaskinen

Hvorfor føler vi mennesker behov for at udtrykke os, når det er meget lettere at lade være? Hvad stiller man op med den længsel?

Det spørgsmål har optaget forfatteren Anders Haahr Rasmussen i årevis. Og det har han så skrevet en bog om. Bogen er som forsiden. Vildtvoksende og ret ustruktureret, så forvent ikke at sidde tilbage med svar på store spørgsmål, men lad dig inspirere af refleksioner og anekdoter.

Du finder Skrivemaskinen her

Jeg håber, du får en vidunderlig sommer med plads til masser af kreativitet – hvis det er det, din sommer kalder på.